Lid worden

Lidmaatschap

Als je IPT-therapeut wilt worden dan raden we je aan om eerst een basiscursus te volgen. Deze basiscursus duurt 3 dagen en kan onder andere via de RINO Amsterdam en RINO Groep Utrecht gevolgd worden. Bekijk hiervoor de Opleiding & Nascholing.

Ben je ge├»nteresseerd om lid te worden dan moet je zo snel mogelijk starten met het behandelen van pati├źnten met IPT en een erkende supervisor zoeken. Als je meer informatie wilt, raadpleeg dan het opleidingsregelement.

In 2010 geldt een overgangsregeling. Diegenen die aantoonbaar ervaring hebben in IPT en behoren tot de beroepsgroepen als in het opleidingsreglement beschreven, kunnen bij het bestuur om lidmaatschap verzoeken ook als zij niet voldoen aande eisen voor het lidmaatschap.

Je kunt je aanmelden voor de volgende vormen van lidmaatschap van de Vereniging:

Ook kunt u zich aamelden als Supervisor/Opleider lid-NVIPT. Hiervoor is een apart aanmeldingsformulier.

Door de opleidinscommissie erkende supervisoren / lid IPT kunnen zich laten registreren via dit formulier (120 euro lidmaatschap en 30 euro registratiekosten).

Bij de beoordeling van de aanvragen voor de inschrijving in het register zal rekening gehouden worden met het feit dat er tot dusver geringe opleidings- en supervisiemogelijkheden waren. Er is dus sprake van een individuele weging in combinatie met de formele toelatingseisen.